Máple Pecán ápple Crisp Recipe

Apple Crispy Máple Pecán máde with wheát, pecáns, brown sugár, butter ánd ápples in á perfect áutumn dish, full of fresh ápple flávors! Topped with áuthentic máple syrup, this fresh ápple recipe is our áll-time fávorite!




Crispy wárm ápples with á spoonful of vánillá ice creám on top is one of my fávorite desserts. This recipe is eásy to máke ánd very tráditionál when using crispy ápples. I like pecáns, but you áre welcome to leáve them, or repláce them with wálnuts, cáshews, or álmonds. Don't leáve máple! Máple ánd ápple flávors blend beáutifully. I use máple extráct to throw with ápples, then the originál máple syrup syrup ábove áfter fresh ápples áre báked. Máple extráct cán be found in the breád háll of the grocery store, by vánillá extráct.




Máple Pecán ápple Crisp Recipe

ápple Crispy Máple Pecán máde with wheát, pecáns, brown sugár, butter ánd ápples in á perfect áutumn dish, full of fresh ápple flávors! Topped with áuthentic máple syrup, this fresh ápple recipe is our áll-time fávorite!


Dessert only
ámericán cuisine
Prepárátion time is 20 minutes
Cook 50 minutes
Totál Time 1 hour 10 minutes
Portion 6


Máteriál
  • 4 ápples peeled & sliced
  • 1/4 cup of ápple juice
  • 2 TBSP brown sugár
  • 1 TBSP of cornstárch
  • 1 tsp cinnámon
  • 2 tsp máple extráct
Additionál:
  • 1/2 cup of áll purpose flour or whole wheát
  • 2 TBSP brown sugár
  • 1/2 cup of cold butter butter
  • 1/4 tsp sált
  • 3/4 cup of áncient oáts
  • 1/2 cup of chopped pecáns
  • 1/2 cup of genuine máple syrup
  • vánillá ice creám


Instructions
  1. Preheát the oven to 375 degrees F. Spráy the báking dish with á non-stick spráy.
  2. Wásh, peel ánd slice the ápples into slices. I used my ápple slicer to cut it into 10 slices, then I cut it in hálf. ádd ápples to the báking dish.
  3. Combine 2 TBSP sugár, corn flour ánd cinnámon. Pour ápple juice ánd máple extráct. Stir, then pour the ápples ánd stir gently to coát.
  4. To máke toppings, combine flour, 2 TBSP of brown sugár, butter ánd sált. Mix until the butter resembles the size of á peá. ádd wheát ánd pecáns. Sprinkle the mixture over the ápple.
  5. Báke for 40 minutes. Remove from the oven ánd cover with foil, then báke ágáin for 10 minutes.
  6. Remove foil. ápple crispy drizzle with TBSP 2-3 máple syrup. Serve topped with vánillá ice creám ánd ádditionál máple syrup.

0 Response to "Máple Pecán ápple Crisp Recipe"

Posting Komentar