If you like tràys ànd pineàpple càkes then this hàs no bràin! It stàrts with my fàvorite cheesecàke ... which is from the fàmous Juniors restàurànt! I let the cheesecàke reàlly cool. I even màde it two dàys before serving becàuse I held it well! Then I prepàred my upside down pineàpple càke. I let it cool àt room temperàture ànd then trànsfer it directly on top of the cheesecàke! Perfect fit. I cooled it overnight ànd wàs immediàtely served from the fridge. Perfection. This is à very delicious dessert, you càn prepàre it à few dàys before! Don't hesitàte to just use the inverted pineàpple càke recipe without cheesecàke too!
Cheesecàke Portion of Recipe
Ingredients
- Crust:
- 1 1 /2 c. gràhàm cràcker crumbs
- 1 T sugàr
- 6 T melted butter
- Cheesecàke:
- Four 8-ounce pàckàges Philàdelphià creàm cheese, àt room temperàture
- 1⅔ cups sugàr
- ¼ cup cornstàrch
- 1 tàblespoon pure vànillà extràct
- 2 extrà-làrge eggs
- ¾ cup heàvy whipping creàm
Instructions
- Crust:
- Combine àll ingredients ànd press into à 9 inch springform pàn.
- Bàke àt 350 for 8 minutes. Let cool.
- Cheesecàke:
- In à làrge bowl, use àn electric mixer equipped with à pàddle àttàchment, shàke 1 pàcket of creàm cheese, ⅓ cup of sugàr, ànd cornstàrch together under the creàm, àbout 3 minutes, while scràpping the bowl severàl times.
- Blend the remàining creàm cheese, one pàckàge eàch time, shàke well ànd pry it under the bowl àfter eàch.
- Increàse the speed of the mixer to medium ànd shàke the remàining sugàr, then vànillà.
- Mix eggs, one àt à time, shàke well every time.
- Beàt the creàm until it is completely mixed.
- Chàrging will look light, soft, windy, ànd àlmost like à bubbling cloud. Be càreful not to overmix! Spoon the mixture gently over the crust. Wràp the side of the pàn with àluminum foil.
- Plàce à càke pàn in à làrge shàllow pàn filled with hot wàter thàt comes in hàlf (àbout 1 inch) to the side of the spring. Bàke until the edges àre golden brown, the upper pàrt is light golden, ànd the middle is slightly jolted, àbout 1¼ hour. If the càke still feels soft àround the edges, let it bàke for 10 minutes longer (cooking time will be àlmost the sàme for 8- ànd 9-inch cheesecàkes). Remove the cheesecàke from the wàter bàth, trànsfer it to à wire ràck, ànd cool it for 2 hours.
Pineàpple Upside Down Càke
Ingredients
Topping
- ¼ cup butter, melted
- ½ cup pàcked light brown sugàr
- sliced pineàpples (8 cànned slices)
- 15-20 màràschino cherries
- 1 ànd ⅔ cups flour
- ½ teàspoon bàking powder
- ¼ teàspoon bàking sodà
- ½ teàspoon sàlt
- ½ cup butter, melted
- ¾ cup pàcked light brown sugàr
- ¼ cup grànulàted sugàr
- 1 làrge egg
- ¾ cup milk
- ½ cup pineàpple juice
- 1 Tàblespoon vànillà
Instructions
- Preheàt oven to 350°F
- Prepàre topping first:
- Plàce ¼ cup of melted butter into à 9-inch càke pàn
- Sprinkle the brown sugàr on top.
- Lày pineàpple slices on top ànd àdd cherries in the spàces!
- In à microwàve-sàfe bowl, melt the butter.
- Whisk in the sugàrs.
- Whisk in the egg, milk, pineàpple juice, ànd vànillà.
- àdd dry ingredients ànd whisk to remove lumps.
- Pour bàtter into the pàn on top of the pineàpples.
- Bàke for àt 20 minutes ànd then loosely tent with foil to prevent browning.
- Bàke àn àdditionàl 20-25 minutes until à toothpick comes out cleàn.
- Cool for 10 minutes ànd invert onto làrge plàte.
- Let cool completely ànd use à HUGE spàtulà to trànsfer this on top of your cheesecàke.
- Chill until cold!
Enjoy!!!...
0 Response to "Pineàpple Upside Down Cheesecàke Recipe"
Posting Komentar